Şanlıurfa’da yetiştirilen biberlerden elde edilen Urfa İsot biberi, içerdiği bileşenlerle kilo verdirici etkisi ve yemeklere kattığı lezzet ile bilinir. Şanlıurfa’da yetiştirilen biberler çeşitli aşamalardan geçerek isot halini alır.Yaz aylarında toplanan en kaliteli biberlerin 3 gün kurutulmaya bırakılması ile siyah rengini alan biberler zeytinyağı ve tuz ile karışarak öğütülür. Güneşte kavrulma yöntemi kendine özeldir. Kırmızı biberden farkından biri güneşte daha çok bekletilerek daha çok kavrulmasıdır. Lahmacun, çiğ köfte ve çeşitli yöresel lezzetlerin vazgeçilmezidir. Koyu rengi ile bir çok sulu yemeğe de rengini verir. Ağızda acısı hissedildikten kısa bir süre sonra etkisi geçer. Bu sebeple sıklıkla tercih edilen bir acılı baharattır.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!